Hlavní obsah
Článek

V poslední době se čím dál častěji vyskytují případy, kdy podvodníci založí pod jménem slavné osobnosti falešný profil na sociálních sítích, jehož účelem je vytáhnout z lidí peníze. Čerstvou zkušenost má i modelka Simona Krainová (51), stejně jako slovenská komička, herečka a moderátorka Eva Kramerová, na Instagramu známá jako @evelynjefresh.

Podvodníci jejich jmény lidi vybízejí k jakýmsi soutěžím, které mají za cíl z followerů vytáhnout peníze. Obě na sociálních sítích na falešné profily upozornily, distancovaly se od nich a fanoušky požádaly o nahlášení.

„Nějaký chytrák se tady vydává za mě a tahá z vás peníze!! Prosím o nahlášení tohoto falešného profilu, a jestli vás můžu poprosit, nereagujte na tyto podvodné zprávy zlodějů!!!!! Děkuji,“ varovala Krainová na svém pravém účtu Simona Krainová (official) před profilem níže.

Neblahou zkušenost mají i další celebrity.

Podvodníci poškodili Vaška Noida Bártu, jehož jménem žádali muzikantovy fanoušky o pomoc, a hackeři zaútočili také na účty Andrey Bezděkové, Nikol Švantnerové, Alice Bendové, Martiny Gavriely nebo zpěváka Michaela Foreta.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám