Hlavní obsah
Článek

Mohl by si v klidu užívat penze, ale to mu vůbec nevoní. Herec Roman Skamene (69) je i ve svých pětašedesáti letech aktivní a čilý jako rybička. Je to prostě v přeneseném slova smyslu brouk Pytlík – práce všeho druhu. A na jeho haciendě ve Stradonicích, kde tráví čas s rodinou, je to vidět.

„Vyrábím teď takové menší praktické věcičky, třeba stolečky, židličky, štokrlátka a podobné nezbytnosti do interiérů. Momentálně se pouštím na objednávku manželky do koše na prádlo. Prostě nežiju minulostí, ale stále tvořím,“ svěřil se Roman, který je známý například z filmu Tankový prapor či Bony a klid.

Nutno podotknout, že není jen domácím kutilem, ale i zdatným zahrádkářem a pozor, nově i vynálezcem. „Vymyslel jsem do současných parných dnů tak zvaný ksichtochránič, který funguje tak, že si sednete do zahradní židle a nastavíte si chránič obličeje proti paprskům, takže slunce si může trhnout. Neuškodí, nespálí, neotravuje,“ doplnil výčet aktivit Skamene.

„O květenu a zeleninu se stará především manželka, ale pomáhá i dcera s vnučkami. Já je na dálku řídím. V zahradničení osobně jsem na trošku hrubší práci, sekám trávu a střihám plot, což vlastně je také záslužná činnost,“ vysvětlil herec.

Ovšem ani to není všechno. Skamene nezapomíná ani na sport či tvarování postavy. Tytam jsou doby, kdy měl problémy s alkoholem.

„No jo. Pravidelně nepravidelně si po ránu zacvičím, maximálně tři až pět minut, kdy jsem ještě v polospánku, a pak po úplném probuzení dělám, co je potřeba. A ten sport, jako opravdový, pěstuju s chutí a rád. S dědky z Nižboru mydlíme čtyřhry a pak se účastním i turnajů Amfory, za niž hraji i fotbal. Před zápasem si ještě s vnučkami Stellou a Rebecou zatrénujeme, vypilujeme pár fint a jdu na to,“ uzavřel Roman Skamene, který stále také hraje v divadle třeba v La Fabrice nebo s Františkem Ringo Čechem v jeho Dívčí válce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám