Hlavní obsah
Článek

Fanoušky i celý filmový svět v pátek zasáhla zpráva, že v 88 letech zemřel sir Ian Holm, známý mj. z role Bilba Pytlíka v Pánovi prstenů. Herec trpěl Parkinsonovou chorobou. „Zemřel klidně v nemocnici obklopen rodinou a pečovateli,“ uvedl jeho agent.

Na významného filmového i divadelního herce zavzpomínali i kolegové ze slavné trilogie, představitelé Froda Pytlíka a Legolase Elijah Wood a Orlando Bloom.

„Dnes jsme ztratili legendu. Ve filmu Pán prstenů hrál jednu z nejmenších postav, ale pro mě to bude vždycky gigant,“ napsal Bloom.

„Je mi tak smutno, když slyším, že jedinečný a brilantní sir Ian Holm zemřel. Sbohem, strýčku,“ uvedl s odkazem na jejich postavy Wood.

Vzpomínku připojil i další z herců slavného filmu, představitel Smíška Dominic Monaghan. „Pete Jackson (režisér trilogie - pozn.) mi říkal, že to je ten nejlepší herec, s jakým kdy pracoval. Studoval jsem ho, kdykoli to šlo. Na place i mimo, byl to kouzelný člověk,“ napsal k záběru z filmu Pán prstenů: Návrat krále.

K filmům, v nichž Holm excelovat, dále patří Vetřelec, Ohnivé vozy, Brazil nebo Pátý element. Slovy svého agenta byl „geniální na jevišti i na plátně, držitelem mnoha ocenění a mužem, jenž byl milován režiséry, publikem a také kolegy“.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám