Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Od odvysílání finálového dílu soutěže Peče celá země uplynulo čtvrt roku, od samotného natáčení rok. Řadě soutěžících se díky této povedené reality show změnil život. Jaké změny to zanechalo na životě kadeřníka Jana Jirky?

„Domníval jsem se, že se po soutěži nic nezmění, ale změnilo se hodně. Lidi na ulici mě poznávají, jsou na mě teď milejší,“ říká Honza, který pocítil i praktické výhody pomíjivé televizní slávy. „Osobně jsem například během pandemie nezažil nedostatek mouky, protože v obchodě se pro mě vždy nějaká našla. Přibylo mi hodně práce, sociální sítě a spousty dalších projektů. Třeba jen prezentace na Instagramu mi zabere hodně času,“ říká soutěžící, kterému v kulinářském pořadu neřekli jinak než Jenda. Úspěšný kadeřník si zvyká na roli influencera.

Během svého působení v televizní show se nechal slyšet, že jeho největším životním cílem je najít životního partnera. To se amatérskému cukráři nejspíš podařilo. „Přišel nový vztah, který mi zabere hodně času, péče a pozornosti. Jen to u nás občas doma drhne kvůli mojí zaneprázdněnosti,“ krčí rameny a jedním dechem dodává: „Práce v salonu je pro mě nejdůležitější, ale musím ji doplnit občas nějakým natáčením, focením a podobně.“

Jirka zatím není připraven na to, že by vyměnil kadeřnické nůžky za cukrářskou zástěru. „Stále nejsem profesionální cukrář, takže bych se určitě do výrobny nikdy postavit nemohl. Ale momentálně jednám s jednou nově vznikající kavárnou o aplikaci mého konceptu. Pekly by se tam pouze moje receptury a celá myšlenka by byla postavená na mně. Kdyby to vyšlo, tak bych byl moc šťastný. Mohl bych se setkávat s fanoušky, kteří mi často píší a dotazují se, kde by mohli ochutnat moje výrobky,“ říká s nadšením rodák z Červeného Kostelce u Náchoda, který hodlá své fanoušky brzy potěšit na internetu tutoriály a na podzim školením pečení.

Reklama

Další články

Načítám