Hlavní obsah
Článek

Když vyšlo najevo, že se Kristen Stewart (33) objeví v roli princezny Diany (†36) v dramatu s názvem Royal's life, rozpoutalo se na sociálních sítích hotové peklo. Ačkoliv má Stewart jistě mnoho věrných fanoušků, drtivá většina tvůrce kvůli jejich výběru kritizovala.

„Vždyť si ani nejsou podobné,“ poukazovali někteří. „Proč jste neobsadili britskou herečku,“ dotazovala se většina. „Je to špatně z tolika důvodů,“ kritizovali jiní. Haty zaplavily Twitter i Instagram.

Většina kritiků nesouhlasí s výběrem především proto, že je Stewart Američankou, a považují za klíčové, aby Dianu ztvárnila Britka. Režisér Pablo Larraín svou volbu ale hájil.

„Kristen Stewart je jednou z nejlepších hereček současnosti,“ uvedl pro Deadline. „Zvládne hodně věcí, umí být záhadná a velmi zranitelná, stejně jako velmi silná, což je to, co potřebujeme.“

„Kombinace těchto elementů mě přiměla nad ní uvažovat. Je krásné pozorovat, jakým způsobem reagovala na scénář a jak přistupuje ke své roli. Myslím, že vytvoří něco překrásného a fascinujícího,“ bránil herečku.

Autorem scénáře je Steven Knight, který stojí například za vznikem seriálu Peaky Blinders. Drama pojednává o období, kdy si Diana uvědomila, že už nechce dále setrvávat ve svazku s princem Charlesem, a děj by se měl odehrát v rozmezí tří dnů. Larraín režíroval například drama Jackie, kdy do role Jackie Kennedy obsadil Natalie Portman, a role jí tehdy vynesla nominaci na Oscara. Nezbývá než doufat, že byl jeho úsudek správný i tentokrát.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám