Hlavní obsah
Článek

Módní návrhář Pavel Berky zažívá náročné, ale velmi úspěšné období. Vídáme ho na televizních obrazovkách v soutěži MasterChef Česko jako skvělého kuchaře a nezanedbává ani svoji práci módního návrháře. Stal se totiž hlavním návrhářem značky E.daniely, kde bude mít za cíl omlazení kolekcí i zákazníků. Zároveň nezanevře ani na svoji značku Pavel Berky a během léta ho uvidíte také vařit na farmářských trzích.

E.daniely je přední česká návrhářská značka dámské módy, která je na trhu od roku 1991, kterou založily návrhářky Eva Janoušková a Daniela Roučka Flejšarová. Každoročně značka produkuje dvě ucelené kolekce, dvě série přehlídkových modelů a nespočet zakázkových modelů. Pavel do týmu nastupuje na pozici hlavního návrháře a jeho úlohou bude pomoci oslovit mladší zákaznice.

„Nejde ani tak o změnu značky, jako spíše o pokračování. Řekly jsme si, že tu návrhářskou káru teď musí začít táhnout mladší generace. Pavel měl už na startovní čáře obrovskou výhodu v tom, že oděvní návrhářství vystudoval na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze, a to pod prof. Josefem Ťapťuchem,“ říká Eva Janoušková.

Pavel Berky poprvé představí několik modelů na přehlídce 18. června na piazzetě Národního divadla. „Jsem moc rád, že značka E.daniely se rozhodla nabídnout prostor i novým návrhářům. Moc často se to totiž u tak etablovaných značek nevidí. O to víc se budu snažit ukázat, že byl výběr správný. Pro naši společnou přehlídku jsme vybrali nádherné, možná trochu netradiční místo a i tímto bychom rádi ukázali, že značka jde vstříc světovým trendům a nebojí se oslovit i mladší publikum. Moc se na přehlídku těším. Taky máme naplánované novinky, které určitě stálé zákaznice ocení,“ říká Pavel Berky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám