Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Linda Vojtová se po vítězství v prestižní soutěži Elite Model Look stala jednou z nejúspěšnějších českých modelek historie. Ve své rodině však není jedinou známou tváří. Její dědeček Vadim Petrov je desítky let etablovaným hudebním skladatelem. „Dědu považuji za posledního žijícího klasika, jehož hudba je nejen poslouchatelná, ale lidi dojímá svou krásou,“ promluvila Linda pro Super.cz u příležitosti zveřejnění skladby Modrá planeta. „Video věnoval přátelství Čechů a Slováků.“

Děda skládal Modrou planetu ještě za "hlubokého totáče" ke stejnojmennému filmu, který je o síle, přátelství a obrovské touze žít. Modrou planetu miluji a vždy, když se chci rychle dostat do pohody, tak si ji pustím,“ svěřila se nám Linda.

„Melodii si přebírají jednotlivé nástroje, flétna, smyčce, hoboj a saxofon a do toho klavír, který jakoby velký solitér si opakuje pořád, skoro až brutálně, jednoduché akordy. Děda nyní upravil skladbu pro koncertní provedení a video vzniklo pro přinesení klidu do duše posluchačů a něhy, kterou nyní všichni potřebujeme,“ vysvětlila důvod zveřejnění skladby na internetu modelka.

Vadim Petrov i ve svém věku pracuje sedm dní v týdnu, za což má obdiv své vnučky. „,Je to naprosto neuvěřitelné a své hotové skladby pouští svým fanouškům na sociálních sítích,“ říká s nadšením Vojtová, které je líto, že musely být zrušeny koncerty jejího dědečka ve světě. „Co se týče jeho koncertů v zahraničí, ty byly zrušeny, třeba Gdaňsk, Carnegie Hall, Lincoln Hall, Žilina, také zahraniční koncerty světové harfenistky Barbory Plaché, kterou znají na královských dvorech a u nás,“ krčí rameny Linda.

Reklama

Další články

Načítám