Hlavní obsah
Článek

Sama neustále něco tvoří, Léna Brauner ale ráda vyráží zhlédnout tvorbu konkurence. Před tím, než v Česku propukla pandemie koronaviru, výstřední umělkyně nemohla chybět na vernisáži fotografa Martina Stranky, neboť byla jednou z osobností, kterou talentovaný fotograf zvěčnil ve své poslední sérii.

„Bylo to příjemné se nechat fotit. Bylo to krásné, protože jsme až po rozhovoru a seznámení přikročili k focení. Je zajímavé, že se barevně odlišuji od ostatních fotografií a vymykám se konceptu celé série,“ s potěšením hodnotila výsledek výtvarnice, která se na fotkách objevila vedle hvězd, jako je Aňa Geislerová, Mikolas Josef či Helena Třeštíková.

O Brauner je známo, že je vnučkou herce Vladimíra Brabce (†83), kromě toho na sebe upozorňuje výtvory, které jsou často autobiografické. Nyní se hodlá představit v jiné umělecké poloze. „Pracuji na dvou albech. Začala jsem se věnovat hudebnímu projektu. Producentsky se o něj postará Jiří Burian. Ukážu tam temnější stránku svého já. Jsem si věčným objektem.

Na vernisáž do galerie Mánes doprovodila Lénu její dcera Jasmína Brauner. Zajímali jsme se o to, jestli i tuto šestiletou dívenku políbila múza. „Maluju podobně jako máma na plátno, kreslím a maluju pastelkami. Nejčastěji kreslím domy,“ svěřila se nám roztomilá holčička, která na společenský večer zvolila podobný outfit jako maminka. Jablko nepadlo daleko od stromu.

Reklama

Další články

Načítám