Hlavní obsah
Článek

Režiséři Vít Klusák a Barbora Chalupová trávili posledních pár let přípravou dokumentárního filmu V síti, který upozorňuje na sexuální obtěžování dětí na internetu.

Nejdůležitějším úkolem bylo sehnat tři dospělé ženy, které by vypadaly o dost mladší a uměly by přirozeně zahrát dvanáctiletou slečnu, která bude s predátory komunikovat. Našli je v Tereze Těžké, Anežce Pithartové a Sabině Dlouhé.

„Vybírali jsme je především podle vzhledu, protože všechny tři herečky mají kolem 40 kg, působí nesmírně subtilně. To by ale nestačilo, hned na castingu jsme je testovali,“ prozradil nám krátce po premiéře filmu režisér Klusák.

„Hráli jsme s nimi takou etudu. Já jsem představoval predátora, který se pokouší vylákat fotografii a kolegyně Bára pozorovala, jak to probíhá. Když holky v ten moment působily naivně, křehce, jemně a důvěryhodně, věděli jsme, že jsou to ony.“

Za několik měsíců, během kterých tři herečky s predátory písemně nebo telefonicky komunikovaly, došlo i na pár osobních schůzek. A právě jedna z nich byla pro režiséra filmu nezapomenutelná.

„Jednoznačně nejsilnější, v tom nejhorším slova smyslu, byl moment, kdy na to osobní setkání dorazil muž i se svou partnerkou. Ta seděla proti domněle dvanáctileté slečně a ptala se jí, jestli menstruovala a popisovala jí, jak by spolu dělali trojku,“ uvedl Klusák. „I když jsme občas měli v zázemí chuť se některým těm momentům zasmát, protože ti muži byli komičtí, tak tady nám totálně ztuhla krev v žilách.“

Reklama

Další články

Načítám