Hlavní obsah
Článek

Herec Ben Affleck (51) poskytl The New York Times před premiérou svého nejnovějšího filmu The Way Back mimořádně upřímný rozhovor, v němž hovoří o letitém boji s alkoholem a jeho následcích. Drama ze sportovního prostředí, ve kterém Ben ztvárnil hlavní roli, totiž vypráví podobný příběh: o trenérovi Jacku Cunninghamovi, jemuž se kvůli pití rozpadla rodina a skončil na odvykačce.

„Dlouho jsem pil relativně normálně. Ale když se mi začalo rozpadat manželství, začal jsem pít víc. To bylo v roce 2015, 2016. A to samozřejmě způsobilo další manželské problémy,“ začal Affleck své vyprávění. Jeho manželství s kolegyní Jennifer Garner oficiálně skončilo v roce 2018. „Rozvod mě v životě mrzí nejvíc,“ říká dnes.

Stále se prý cítí vinen, stud už překonal. „Bezesporu jsem udělal chyby. Udělal jsem věci, kterých lituji. Ale člověk se musí zvednout, poučit se z nich a snažit se jít dál,“ říká.

Herec mluvil také o léčbě. Poslední, třetí, dokončil v roce 2018 (první dvě byly v letech 2001 a 2017). Toto téma i v souvislosti s filmem nešlo obejít. „Relaps je samozřejmě nepříjemný. Přál bych si, aby se to nestalo. Opravdu bych si přál, aby to mé děti nemusely vidět na internetu. Jen (exmanželka - pozn.) a já jsme se snažili to vyřešit a být upřímní.“

Blízko k alkoholu měl i hercův otec, o alkoholismu otevřeně hovořil i jeho bratr, herec a režisér Casey Affleck. Hercova babička v 46 spáchala sebevraždu, strýc se zastřelil, teta byla závislá na heroinu, uvádí The New York Times. Ben sám říká: „V naší rodině je hodně alkoholismu a psychických potíží.“

Problémy s alkoholem v poslední době přiznalo mnoho Affleckových kolegů z branže, mj. Brad Pitt: „Viděl jsem chlast jako jistý únik a formu poškození sama sebe,“ uvedl pro magazín Interview. Závislost na alkoholu a lécích popsala i zpěvačka Jessica Simpson: „Zabíjela jsem se chlastem a léky,“ uvedla doslova ve své knize.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám