Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Legendární herec a otec Michaela Douglase (79) se dožil úctyhodného věku. Smrt Kirka Douglase oznámil jeho slavný syn spolu s bratry.

"S ohromnou lítostí spolu s mými bratry oznamujeme, že nás Kirk Douglas opustil ve středu ve věku 103 let. Pro svět to byla legenda, herec zlatého filmového věku, který se i zlatého věku dožil. Měl humanitární cítění a věřil ve spravedlnost, čímž stanovil standard, o který bychom měli všichni usilovat," uvedl Michael a zakončil svou zprávu slovy: "Pro mě a mé bratry, Joela a Petera, to byl jednoduše otec, pro Catherine to byl úžasný tchán, pro vnoučata byl milujícím dědečkem a pro Anne byl úžasným manželem. Rád bych to zakončil slovy, které jsem svému otci řekl na jeho poslední narozeniny. Tati, nesmírně tě miluji a jsem pyšný na to, že jsem tvým synem."

Kirk měl za sebou hvězdnou kariéru a za své filmové role získal i několik nominací na Oscara. Za celoživotní dílo jej získal v roce 1996. Mezi jeho nejslavnější filmové role patří Spartakus ve stejnojmenném snímku z roku 1960 od Stanleyho Kubricka i postava Vincenta van Gogha (1956) v adaptaci literárního díla Žízeň po životě.

Svou životní lásku Anne Buydens (100) si vzal v roce 1954, po boku mu byla až do smrti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám