Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přehlídka módního domu Jean-Paul Gaultier byla velkolepá. Nejen díky haute couture modelům, ale také díky modelkám, které exkluzivní kousky předváděly. Značka do svých služeb povolala hvězdy branže Gigi Hadid, Bellu Hadid, Paris Jackson, Irinu Shayk nebo Karlie Kloss či Jourdan Dunn, ale i zralé ženy jako Ditu Von Teese (47). Ta se po mole prošla v korzetu a svázaná několika silnými pásky tělové barvy.

Von Teese patří k nejslavnějším burleskám současnosti. „Nikdy by mě nenapadlo, že se stanu slavnou. Začala jsem to dělat, protože to byla zábava a bylo to něco cool, co tehdy nikdo nedělal,“ řekla v rozhovoru pro The Guardian.

Typický pro Ditu je pin-up styl líčení, korzety, podvazky (příprava na vystoupení jí prý zabere tři hodiny) a také bledá pleť. Udržet si ji světlou stojí tanečnici, která žije ve slunném Los Angeles, značné úsilí. „Hodně času strávím v budovách. A když jdu na blešák, namažu se krémem na opalování a vezmu si velký klobouk. Mám zkušenost s těžkými popáleninami, bylo to traumatické,“ svěřila.

A také to, že je možné, že v padesáti se rozhodne s burleskou přestat. „Mohla bych zpívat. Budu jako Marlene Dietrich, stát na pódiu před ženami i muži, v úchvatných zdobených šatech,“ uvedla dnes sedmačtyřicetiletá umělkyně.

Civilní jméno Dity Von Teese je Heather Renée Sweet a popisuje ji jako „velmi tichou a bolestně stydlivou“ osobu. Tou její alter ego rozhodně není.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám