Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Režisér David Ondříček dokončil natáčení filmu Zátopek, který je věnován nejen sportovnímu, ale i životnímu příběhu jednoho z největších světových atletů všech dob, čtyřnásobného olympijského vítěze, Emila Zátopka. Nyní přinášíme první ukázku ze snímku, který se objeví v létě v kinech.

V hlavních rolích Emila a Dany Zátopkových uvidíme Václava Neužila a Marthu Issovou. Oběma dalo natáčení pořádně zabrat. Martha musela trénovat mj. hod oštěpem, kolik kilometrů uběhl Václav, se snad ani nedá spočítat. Každopádně si díky filmování utužili kondičku. „Myslím, že náš film bude o sportu, trpělivosti, pochopení a dozrání,“ říká Václav Neužil o své zatím největší filmové roli. Kvůli ní si musel nechat vyholit i část vlasů, protože Zátopek měl kouty a vlasový porost mu ustupoval.

Příběh Emila Zátopka, muže, jenž na Olympiádě v roce 1952 získal tři zlaté medaile a zároveň ve všech těchto disciplínách dosáhl světových rekordů, se stal legendou o nezlomné síle vůle, která dodnes inspiruje další sportovce po celém světě.

„Bylo to a stále je velmi intenzivní setkání s Emilem Zátopkem. Václav i Martha pro své role podstoupili opravdu nevídané a mě trochu mrzí, že už to končí. Čeká nás dlouhá a komplikovaná postprodukce a já se už nemohu dočkat chvíle, kdy Zátopek vběhne na plátna kin,“ říká režisér David Ondříček.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám