Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Milióny lidí ho vídají velmi často na televizních obrazovkách, o jeho soukromí a koníčcích se toho ale příliš neví. Není například úplně známo, že Rey Koranteng (49) je velkým fanouškem létání, a dokonce umí i pilotovat letadlo. Je to prý pro něj láska a vášeň na celý život.

„Neoznačil bych to za koníček, ale životní styl. Cokoli se týká vznášení a nemusí jít jen o letadla, ale třeba i kosmické rakety, raketoplány, družice, vznášedla, tak mě baví. Pokud se chci odreagovat, tak si o tom něco přečtu, vyzkouším,“ říká Rey, který byl ve svém živlu na otevření výstavy Cosmos Discovery na pražském holešovickém výstavišti.

Za knipl letadla v poslední době moderátor neusedá tak často, jak by si přál. „Máme malou čtyřletou dcerku a já jsem došel k poznání, že létat se dá celý život, klidně i v době, kdy už vám tolik neslouží zdraví. Kdežto děti vám odrostou a čas se nedá vrátit. Když mám tedy čas, tak se věnuji dcerce, ale samozřejmě musím odlétat určité hodiny.

Vše, co se vznáší, miluje a vzhlíží k tomu, po svém vlastním létajícím stroji Koranteng prý nikdy netoužil. „Nevyužil bych to, byla by to pro mě strašná práce s administrativou. Mnohem radši jsem členem aeroklubu, kde mám spoustu kamarádů. Tam mám o servis postaráno,“ říká Rey Koranteng.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám