Hlavní obsah
Článek

„Kdo si sakra myslí, že jsou?“ začal britský novinář Piers Morgan svou sáhodlouhou esej na téma Harryho (39) a Meghan (42), kterou publikoval Daily Mail. Připojil se tak k řadě hodnotících, kteří se veřejně vyjadřují k rozhodnutí páru vzdát se svých královských rolí.

„Napříč historií jsme neviděli takové chování v královské rodině. Nevděk, arogance, nároky, hamižnost, a hlavně neúcta,“ nešetřil kritikou. Zdaleka není jediným takto rozlíceným Britem. Británie je kvůli jejich rozhodnutí vzhůru nohama.

„Kdybych byl Její Veličenstvo, okamžitě bych jim bez skrupulí odebral tituly a poslal je, aby žili jako obyčejní smrtelníci,“ pokračoval v plamenném textu a označil Harryho s Meghan za klauny.

Osočil pár také z toho, že chtějí žít život v luxusu jako pravé celebrity, ale aby jim byla věnována pozornost pouze tak, jak se jim to hodí. A nelíbil se mu ani plán páru, že by měli více času trávit v Americe.

„Flákali se tam teď šest týdnů, kdy jenom seděli na svých líných zadnicích a dopřávali si tolik „potřebnou pauzu“. Pauzu od čeho vlastně?“ poukázal na jejich častou absenci během královských ceremonií.

Morgan také zdůraznil, že jejich finanční nezávislost, které by rádi docílili, podle něj znamená pouze to, že budou žít z peněz Harryho otce Charlese. Nevoní mu ani jejich rozhodnutí, že pokud se budou zdržovat v Británii, budou dále využívat proslulou Frogmore Cottage, kterou jim darovala královna.

Poukázal také na to, že si chtějí ponechat imunitu, kterou využívají královští především pro cestování apod. A rozohnil se také nad jejich novými pravidly pro mediální komunikaci, které pár zveřejnil. „Ani Vladimir Putin nemanipuluje s médii tímto způsobem. Nemají nejmenší šanci, že jejich pravidla někdo z tisku bude akceptovat. Jestli chtějí být jako Kardashianovi, budou se k nim (lidé) taky tak chovat,“ napsal Morgan.

Je vidět, že rozhodnutí páru některé Brity opravdu tvrdě zasáhlo, a Harrymu ani Meghan na popularitě moc nepřidalo. Pokud v médiích hojně propíraná vévodkyně toužila po klidu, je jasné, že toho se jí v nejbližší době určitě nedostane.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám