Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Televizním divákům se ne vždy podaří rozumně oddělit scénář od reality. Svědčí o tom útoky, které herci kvůli svým rolím zažívají. A nemusí jít o žádná dramata, postačí i rodinný seriál.

Zkušenosti s přehnanou reakcí diváků mají například Jiří Štrébl a Tomáš Dastlík z Ulice nebo Braňo Holiček z Ordinace. „Nejlépe“ skončil Dastlík, kterého divačka kvůli seriálové hádce s knězem přetáhla holí. Štrébl čelil nadávkám, a dokonce fyzickému útoku, někdo mu také poškodil auto. A Braňo Holiček, herec a jeden režisérů Ordinace, se setkal s výhrůžkami na internetu, které se vztahovaly nejen na něj, ale také na jeho rodinu. To vše kvůli negativním rolím.

Momentálně největšího záporáka nejsledovanějšího nováckého seriálu hraje Pavel Novotný. Tomu se, kupodivu, ale naštěstí negativní reakce vyhýbají. „Zatím jsem fyzicky napaden nebyl. Nejčastější reakce je ta, jak je to bezvadnej padouch! To vám každý herec potvrdí, že padouchové se hrají nejlíp,“ říká představitel Mastného.

V seriálu, jenž letos oslaví už patnácté výročí, ale skončí zle. Nova znovu vsadila na kriminální zápletku, která se v minulosti osvědčila (v Ordinaci se hledala ztracená Hanička, v Ulici se vyšetřovala vražda Kláry Peškové v podání Hany Igondy Ševčíkové), a naordinovala postavě Mastného brutální napadení. To se natáčelo jednu noc v luxusním domě na okraji Prahy. Natáčení předcházela zkouška, při které se představitel pachatele učil zacházet se zbraní a oběť zase autenticky padat na podlahu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám