Hlavní obsah
Článek

V 79 letech zemřel René Auberjonois, známý ze seriálů Star Trek: Hluboký vesmír devět, M*A*S*H nebo Kauzy v Bostonu. Herec podlehl rakovině plic.

„Právě jsem se dozvěděl o smrti mého přítele a kolegy. Sesumírovat jeho život do tweetu je nemožné. Judith, Tesse a Remymu posílám lásku a sílu. Budu na vás myslet a vzpomínat na přátelství s Reném,“ napsal Auberjonoisův kolega William Shatner směrem k pozůstalým, manželce, dceři a synovi.

„Tohle je velká ztráta. Fanoušci Star Treku ho znají jako Oda z Hlubokého vesmíru devět. My jsme ho znali jako Reného. Byl to skvělý, starostlivý, inteligentní muž. Bude nám chybět. Když se podívám na hvězdy, budu na tebe vzpomínat, kamaráde,“ napsal další z kolegů z branže George Takei.

Auberjonois byl úspěšný také v divadle. V roce 1970 získal cenu Tony za roli v muzikálu Coco, další tři nominace získal za role ve hrách The Good Doctor, Big River a City of Angels. Dvakrát byl nominovaný na televizní cenu Emmy.

Auberjonois zemřel v neděli, doma v Los Angeles. „S maminkou byli svoji 56 let. Byl to oddaný otec a dědeček, měl fantastický smysl pro humor,“ uvedl jeho syn Remy.

Reklama

Další články

Načítám