Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Veronika Didusenko se rozhodla jít do sporu s největší soutěží krásy na světě Miss World. Profesionální modelka byla korunována na Miss Ukrajiny v roce 2018, ale titul jí byl odebrán jen čtyři dny poté, když organizátoři soutěže zjistili, že má dítě a je rozvedená.

Ukrajinka podle jejich vyjádření pravidlo o tom, že nesmí soutěžit v žádné Miss World, pokud byla vdaná a má dítě, znala, ale odmítla jej respektovat, i když toto prohlášení podepsala. Veronika k tomu řekla: „Být matkou nemá žádný vliv na moje schopnosti být profesionálkou, úspěšnou modelkou a dělat svoji práci dobře.“

Ředitelka Miss England Angie Beasley se k omezení matek vyjádřila takto: „Pravidlo je tady pro blahobyt dítěte. Když vyhrajete Miss World, strávíte celý rok cestováním po světě. Je to práce – jste zaplacení jako globální ambasador. Organizátoři nechtějí vzít dítěti matku na celý rok.“

Didusenko řekla, že její diskvalifikace ze soutěže pro ni byla ponižující a urážející a že s odmítáním matek je soutěž Miss World dost pozadu oproti jiným sférám v kosmetickém a módním průmyslu. „Módní svět zapojuje těhotné ženy i modelky různého věku a různých velikostí. Soutěže krásy by měly začít ženy oslavovat a být příkladem,“ řekla kráska z Ukrajiny.

Veronika si najala právníka bojujícího za lidská práva Raviho Naika a chystá se soudit s Miss World kvůli diskriminačním bodu ohledně dětí. Chce dosáhnout toho, aby se v soutěži upravila pravidla.

Měly by se podle vás matky s dítětem účastnit soutěží krásy?
Ano
76,5 %
Ne
23,5 %
Celkem hlasovalo 18835 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám