Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečku Emmu Thompson (60) znají fanoušci z mnoha filmů, jen namátkou: z dramatu Soumrak dne, z komedie Horší už to nebude, z fantasy ságy Harry Potter nebo z romantického filmu Láska nebeská. Hercem je i její manžel Greg Wise (53) a ve stopách rodičů kráčí také jejich dvacetiletá dcera Gaia. Všichni se sešli na uvedení filmu Last Christmas, v němž jednu z hlavních rolí hraje právě Thompson.

Ta se zároveň podílela (spolu s Bryony Kimmings) na scénáři „Posledních Vánoc“, ovšem bez ambice, nebo alespoň prý ne té hlavní, aby snímek konkuroval všeobecně oblíbené Lásce nebeské, která má, jak známo, také vánoční a milostnou tematiku. „Jsem šťastná, že lidé ji stále milují. Takže jsme určitě nepomýšlely, že bychom s ní soupeřily. Jen jsem se pokusila udělat dobrý film, v němž budou i Vánoce. A trochu lásky, trochu dramatu a prostě všeho, co jsme k tomu mohly přihodit,“ uvedla Thompson pro BBC.

Wise je hereččiným druhým manželem. Prvním byl herec a režisér Kenneth Branagh. Potkali se v roce 1987, vzali se o dvě léta později. V září 1995 oznámili rozchod.

Herečka poté trpěla depresemi, z nichž jí mj. pomohl právě její druhý muž Greg. „Zachránila mě práce a Greg. Posbíral všechny kousíčky a znovu je složil dohromady,“ řekla stanici BBC Radio 4. Ve vztahu jsou od roku 1995, od roku 2003 pak v manželství. Kromě Gaie mají ještě syna, adoptovali sirotka z Rwandy Tindyebwu Agabu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám