Hlavní obsah
Článek

Dlouho ji nemuseli přemlouvat k tomu, aby zapózovala do nového kalendáře, který má za cíl pomáhat zvířatům ze záchranné stanice v Jaroměři. Na nabídku pózovat před objektivem fotografky Jany Pechlátové se zachráněným zvířátkem Iva Pazderková (44) kývla okamžitě.

„Jsem zachraňující typ a stejně tak moje sestra. Doma jsme měli permanentní zvěřinec,” říká Pazderková, která nám poskytla výčet zachráněných tvorů: „Měli jsme doma všechny druhy ptáčků, nebo taky ježky. Já mám dvě kočky, které jsme taky zachránili. Moje sestra měla sklípkana. Nejexotičtější byl asi andulák, kterého jsem našla před divadlem na ulici.”

Projekt s názvem Pomáhám přírodě se tedy komičce zalíbil nejspíš také proto, že od malička sama zachraňuje němé tváře v nouzi. „Fotila jsem se s veverkou, která se vzpamatovávala po srážce s autem,” komentovala focení Iva, která byla nadšená z celého projektu: „Nejde jen o to zachraňovat poraněná zvířátka, ale důležité je, přemýšlet o tom, jak zabránit tomu, aby se zvířata dostala do ohrožení. Jedním ze způsobů je dát přednost nákupu místních potravin, protože čím méně dopravy, tím méně zraněných zvířat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám