Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Fenomenální herečka Jamie Lee Curtis (60) je známá pro řadu rolí. Od hororu Halloween z roku 1978, přes všechna jeho pokračování, až po Pravdivé lži, Záměnu nebo oblíbenou komedii s Lindsay Lohan Mezi námi děvčaty.

Jamie se narodila do slavné rodiny, její matkou byla Janet Leigh, královna hororu známá z Hitchcockova Psycha, otcem pak Tony Curtis, herec proslulý filmy jako Někdo to rád horké, Vikingové, Spartakus a řadou dalších.

Jamie tak neměla ke slávě nikdy daleko, ale bohužel ani k drogám. Herečka nyní otevřeně promluvila o své závislosti na drogách a alkoholu. Přestože je 20 let čistá, mluví o sobě stále jako o feťačce, která se léčí.

Herečka přiznala, že drogy svého času brala dokonce se svým slavným otcem. „Věděla jsem, že má táta problém, protože jsem ho měla taky a dělili jsme se o drogy,“ svěřila v otevřeném rozhovoru pro magazín Variety. „Měla jsem šest sourozenců a byly časy, kdy jsem byla jediná, kdo s ním mluvil,“ doplnila s tím, že jeden z jejích bratrů, Nicholas, zemřel v 21 letech na předávkování heroinem.

Čím slavnější se Jamie stala, tím víc se její závislost zhoršovala. Nakonec skončila závislá na lécích na bolest. Problémy několik let pečlivě tutlala, když si konečně sáhla na dno, a rozhodla se pro radikální změnu. Ze strachu o vlastní život kontaktovala kamarádku, která se sama léčila, a na její doporučení se vložila do rukou odborníků.

„Sama se označuji za feťačku, jednoduše proto, že jsem feťačka. Je to výstižné. Jsem feťačka, která se léčí,“ uvedla s tím, že hodlá nadále zůstat čistá a udělá vše, co bude v jejích silách, aby se na tom nic nezměnilo.

Jamie Lee Curtis se účastní setkání závislých po celém světě. Na svůj přívěs často dává označení se setkáním závislých, a pokud se někdo objeví, promění přívěs v poradnu. Kromě toho je stále sama součástí programu na léčení závislosti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám