Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už ve dvanácti vyhrála pěveckou soutěž Rozjezdy pro hvězdy, v roce 2014 skončila druhá v show Hlas Česko Slovenska, zpívá s kapelou Tomáše Matonohy (53) a také vystupuje v mnoha muzikálech. Vendula Příhodová ale obvykle bývá až druhou alternací.

Díky těhotenství její kolegyně Bereniky Kohoutové (33) je na ni konečně upřena větší pozornost. V divadle Studio DVA se tak stane aspoň během Bereničina mateřského a předmateřského období, hlavní představitelkou titulní role v očekávaném muzikálu Saxana, na jehož kostýmové zkoušce jsme si s Vendulou, která krátce před premiérou Saxany oslaví 30. narozeniny, povídali.

"Zatím jsme ve fázi zkoušení a přípravy kostýmů a myslím si, že jsme všichni jako malé děti, protože každý den něco nového přijde a všichni se z toho hrozně těšíme. Je to super," je nadšená Vendula, která se předvedla v kostýmu, k němuž patří i netopýří křídla. "Ty mám po tatínkovi, on je totiž netopýr," smála se zpěvačka.

Z toho, že musí splnit očekávání diváků, kteří vesměs Saxanu znají z legendárního filmu, si Vendula nic nedělá. "To bychom se museli zbláznit. Opravdová Saxana je jenom jedna, a to je Petra Černocká (74), která tady s námi je. Tudíž se nemusíme bát, že by někdo říkal, že se ji snažíme nějak napodobovat. Hledáme si svoji cestu," doplnila Příhodová.

Ta ve Studiu DVA zpívá ještě v představení Děvčátko, Bereniku Kohutovou nahradí i jako Šíleně smutná princezna. Kromě toho ji můžeme vídat i v Sestře v akci v Hudebním divadle v Karlíně, v bratislavském uvedení Bídníků anebo v legendárním Jesus Christ Superstar v Ostravě. "Mám to pestré," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám