Hlavní obsah
Článek

Osmadvacátý ročník prestižní modelingové soutěže Schwarzkopf Elite Model Look 2019 už zná své vítěze. První příčky za Českou republiku obsadili Klára Binderová a Sebastián Klimeš a za Slovenskou republiku Charlotta Kušnírová a Andrej Chamula.

České vítězce se včera večer ve Španělském sále Pražského hradu splnil životní sen. „Od malička mě bavilo se převlékat, stát před fotoaparátem, svět módy mě láká,” říká Binderová, která to s kariérou modelky myslela už od útlého věku velmi vážně.

Do soutěže se totiž přihlásila už před třemi lety ve třinácti letech, tehdy ale ještě nenastal její čas. O rok později už se jí podařilo postoupit do semifinále, ale kvůli výšce nedosáhla na finálovou účast.

„Letos to ale vyšlo,” říká budoucí studentka gymnázia z Hustopečí u Brna, která obdivuje britskou topmodelku Caru Delevingne a vzhlíží k české krásce Báře Podzimkové a slovenské hvězdě přehlídkových mol Michaele Kociánové, které vzešly ze stejné soutěže.

To Sebastián Klimeš o kariéře modela sice nesnil tak moc jako jeho kolegyně, ale úspěch ho těší. „Kamarádi mi doporučili přihlásit se do soutěže. Já jsem v tom viděl možnost, jak získat kontakty, naučit se nové věci a poznat svět,” říká šestnáctiletý student filmové a televizní tvorby.

Čeští i slovenští vítězové budou reprezentovat své země na světovém finále v listopadu v Paříži, kde si patnáct nejlepších finalistů rozdělí garantované smlouvy s agenturou Elite v celkové hodnotě 20.000.000 korun.

„Mám velkou radost z finálového gala večera Schwarzkopf Elite Model Look ČR a SR. Vynikající úroveň všech finalistů a finalistek nám jako agentuře dává velký prostor na realizaci skvělých modelingových kariér,“ říká spolumajitel agentur Elite Prague a Elite Bratislava Saša Jány, který vítěze vybíral společně s topmodelkami Denisou Dvořákovou, Michaelou Kociánovou, Danielou Peštovou či ředitelkou Elite Model Look World Marissou Surmenkow.

Reklama

Další články

Načítám