Hlavní obsah
Článek

Záleží samozřejmě na názoru, jak využít státem hrazené vzdělání a jak s ním student naloží. Například studium medicíny, které trvá šest let, je celkem náročné a většina lidí by čekala, že se jeho absolventi budou starat o naše zdraví. Ale někdy svým koníčkům člověk neporučí.

Příkladem je MUDr. Marcel Procházka. Vystudovaný lékař dal přednost muzice a asi je v tom hodně dobrý. Napsal například titulní píseň k režijní prvotině scenáristy Petra Kolečka (40), komedii Přes prsty. Ta zaujala dokonce i Lucii Bílou (58), která nazpívala vokály.

„Asi v dubnu minulého roku jsem dostal scénář filmu, abych si ho přečetl, jestli se mi bude líbit. Byl jsem z něj doslova nadšený. Poté mi Petr Kolečko, se kterým se znám, stejně tak jako s autorem námětu Danielem Strejcem, z předchozí spolupráce na seriálu Lajna, zavolal, zda bych dokázal napsat píseň, která by s tématem filmu souvisela. Věřím, že se to i díky Ondrovi Fiedlerovi, který mi pomohl s textem, podařilo,“ popsal Procházka, který si v uměleckém světě říká Marcell, začátek spolupráce.

Rodák z Olomouce tentokrát přizval ke spolupráci Lucii Bílou. Ta v songu s názvem Tvůj svět zpívá své party s nezaměnitelným feelingem. „Jsem moc rád, že Lucie pozvání zazpívat si se mnou přijala. Ve studiu se často potkávám s různými interprety, a tak vím, jak je vzácné, setkat se s opravdu dobrou zpěvačkou. A tou Lucka bezpochyby je, skladbu totiž nazpívala na první dobrou,“ popsal nahrávání písně Marcell, který působí i v kapele No Distance Paradise a spolupracoval také se zpěvačkou Debbi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám