Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nedělní megakoncert Metallicy byl v mnoha ohledech opět výjimečný. Legendární americké kapele se podařilo v rámci svého turné WorldWired Tour přilákat do pražských Letňan 70 000 lidí.

Stejně jako posledně, překvapili metalové publikum vlastní interpretací písně Ivana Mládka Jožin z bažin. Zároveň američtí hudebníci přispěli dobré věci a podpořili projekt Obědy pro děti.

Minulý rok darovali celkem 19 000 obědů v hodnotě 475 000 korun. Letos byla částka téměř čtyřnásobná!

„Díky Metallice podpoříme dalších 360 potřebných dětí po celý školní rok, což znamená 72 000 obědů,“ komentuje s obrovskou vděčností Jana Skopová, manažerka charitativních projektů Women for Women.

Jožin z bažin v podání kapely Metallica

Jako poděkování kapela obdržela speciální dárky.

„Členové kapely Metallica od nás jako ocenění obdrželi keramický talíř symbolizující platinovou desku za 19 000 darovaných obědů školákům v loňském roce a dále retro kazeťák v obědovo metalovém stylu se speciálním singlem Nothing Else Matters nahraným na tácy, talíře, skleničky a příbory. V závěru singlu nechybělo ani poděkování zástupkyně dětí v angličtině. Členové kapely byli při předání šeku velmi přátelští a vřelí. Velmi se zajímali o projekt a měli obrovskou radost, že i díky jejich pomoci budou moci děti sdílet společný čas u školního oběda,“ sdělila s dojetím ředitelka Women for Women Ivana Tykač.

Jsme zvědaví, jestli bude Metallica stejně vstřícná i během některé z jejích dalších českých zastávek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám