Hlavní obsah
Článek

Patří do úzké skupiny hereček, které si módní návrháři i čeští zástupci světových módních domů předcházejí, aby ji mohli obléct do svých kousků. Jana Plodková (42) je ostatně ozdobou všech společenských akcí, na které vyrazí. Ve filmu Hodinářův učeň, kde ztvárnila postavu zlé a pomstychtivé Lichoradky, jí to rozhodně nesluší.

S proměnou v ošklivku herečka neměla problém, ba naopak. „Nepřemýšlela jsem o tom, že jsem škaredá babizna. Nalíčili mě, byl to přirozený proces k tomu, aby moje postava nějak vypadala. Já jsem se v tom převleku cítila neskutečně dobře. Jsem s tím spokojená,” uvedla herečka.

Tvorbu kostýmů měl pod palcem výtvarník Marek Cpin, který je shodou okolností Janiným dobrým kamarádem. Oba společně pracovali na finálním vzhledu negativní postavy. „Hledali jsme, jak má vypadat paruka, jak má mít postava vyčesané vlasy. Zkoušeli jsme, jestli být úplně nenalíčená, pak jsem si vymyslela řasenkou upravené obočí. Dost jsme si pohráli s detaily,” říká Jana.

Pravdou je, že všechno mohlo dopadnout úplně jinak. Původně měla postavu Lichoradky ztvárnit hvězda Národního divadla Pavlína Štorková. Ta se ale nemohla uvolnit na tak dlouhé natáčení, a tak si střihla jen menší roli Živy, původně určenou naopak pro Plodkovou. Herečky si tak své role vyměnily. „Vzhledem k tomu, že nemohla strávit tolik dní na place, tak jsem se dostala k Lichoradce. To byl můj splněný sen,” těší se z role Jana Plodková.

Pohádka Hodinářův učeň režisérky Jitky Rudolfové bude mít slavnostní premiéru 14. srpna, o den později ji budou moct vidět diváci v kinech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám