Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zatímco v roce 2011 se psalo o neuvěřitelné proměně Jonaha Hilla z tlouštíka ve štíhlého muže, o tři léta později zase o tom, jak enormně přibral a o jeho prohře v boji s obezitou. Jak je na tom herec známý z filmů Moneyball a Vlk z Wall Street, za něž byl nominovaný na Oscara ve vedlejší roli, nebo ze seriálu Maniac teď? Posuďte sami.

Hill, kterého diváci znají z rolí sympatických tlouštíků, se rozhodl rozšířit pole působnosti a vykročil na režisérskou dráhu. A velmi úspěšně. Jeho režijní debut Devadesátky zaznamenal ohlas na MFF v Torontu, líbil se na MFF v Karlových Varech a také diváci kin dávají najevo, že se Hill snímkem zasazeným do Los Angeles devadesátých let a skejtové scény trefil do vkusu publika.

Aby ji vykreslil co nejautentičtěji, neoslovil herce, ale mladé profesionály z losangeleských skateparků, mj. Sunnyho Suljice, Kareema Campbella Na-Kela Smithe nebo Olana Prenatta.

„Devadesátky jsou v podstatě o mláděti, které se snaží vybojovat si místo ve smečce. A taky jsem chtěl natočit film o skejtování, který to téma jenom lacině nevyužívá pro cool záběry,“ řekl. Jak se mu to povedlo, můžete posoudit v kinech, kde film stále běží.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám