Hlavní obsah
Článek

Od finále Eurovize, kde české barvy úspěšně reprezentovala skupina Lake Malawi, uplynul už nějaký pátek. Až nyní vyšlo najevo, že se čeští umělci v květnu v Tel Avivu postarali o další výraznou uměleckou stopu vyjma zmíněné kapely.

Zjistili jsme, že outfit, který měl na sobě rakouský umělec Thomas Neuwirth aka Conchita Wurst, pocházel z dílny Zuzany Kubíčkové. Talentovaná česká návrhářka tento černý průsvitný overal zdobený peřím poprvé představila na prezentaci své kolekce Couture 2019.

„Když se stylistka Conchity Wurst ozvala, byla jsem zvědavá, jak ten overal nastyluje a jestli vůbec bude sedět. Když jsem se pak dívala na finálový večer, tak se mi to líbilo,” svěřila se nám Kubíčková. „LGBT kultura je součást módy, viz třeba Met Gala 2019 a pro mě je zajímavé vidět své modely v jiných souvislostech. Navíc mě pochopitelně těší, že se moje tvorba dostala do tak ostře sledovaného pořadu. Se stylistkou Conchity byla navíc velmi příjemná spolupráce.”

Nebylo to poprvé, co Conchitu ozdobila česká móda. Před třemi lety oblékla několik modelů od návrháře Lukáše Lindnera a do Rakouska si několik jeho kousků odvezla.

Reklama

Další články

Načítám