Hlavní obsah
Článek

Letošní léto bude mít Jitka Asterová (64) vyvážené. Čekají ji nějaké pracovní povinnosti, ale zároveň bude mít prostor i na odpočinek. Dokonce se bude o letních prázdninách učit. Neusedne ale do lavic, ale spíše na žíněnku, neboť se bude vzdělávat v jógové filozofii. „Jógu jsem nikdy nestudovala, prostě jsem ji sama cvičila. Je to obor, ve kterém se můžete vzdělávat celý život. Moc se těším, že se dozvím něco o filozofii a půjdu víc do hloubky. Nebude to jen o cvičení,” těší se Jitka.

Herečka má za sebou jeden zajímavý zahraniční pobyt. Navštívila mnichy v klášteře v Mongolsku. „Byla jsem u rusko-mongolských hranic. Naprosto to splnilo mé očekávání. Trávila jsem tam čas v buddhistickém chrámu a bylo to úžasné,” říká herečka, pro kterou bylo Mongolsko zemí paradoxů. „Byl to nejchudší kraj, který jsem navštívila. Když jsem ale přišla do obchodu, tak tam byly tuny kaviáru asi za sto korun. Další extrém bylo, že lahev nejlepší vodky tam stála taky sto korun a lahev vína pět set.”

Asterová ráda vzpomíná na pozoruhodnou zahraniční cestu, letos v létě se ale daleko nechystá. „Nepojedu nikam daleko. Léto budu trávit doma na terase a taky na chalupě, kde se budu věnovat všemu, co se dělá na dovolené. Mám tam jezero, budu tam cvičit jógu, navštíví mě kamarádi a budeme grilovat,” říká herečka, kterou jsme zpovídali před charitativním divadelním představením Laskonky, které vzniklo na motivy knihy Báry Nesvadbové. Výtěžek z představení dosáhl úžasných 76 tisíc Kč a divadlo Na Maninách ho věnovalo Nadačnímu fondu Be Charity, který tímto pomůže malému Hynkovi Skůrovi uhradit velmi nákladnou rehabilitační léčbu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám