Hlavní obsah
Článek

Psí štěňátko Missi bylo v Řecku na Krétě bez domova tak jako tisíce dalších pejsků. Tahle sedmiměsíční holčička ale měla obrovské štěstí. Narazila na "missky" v čele s Míšou Hávovou a Karolínou Mališovou, které jí připravily nový život.

"Našly jsme ji na ulici ležet uprostřed silnice. Hrozilo, že některé z aut ji neobjede či nezastaví. Tak jsme ji dostaly ze silnice, vzaly na recepci do hotelu, daly jí napít a najíst a začala pořádná jízda, kterou jsme ani ve snu neplánovaly," řekla Super.cz Michaela Hávová, Česká Miss Supranational 2016.

"Měla zlomenou přední packu, snažily jsme se s holkama najít nějakou stanici, veterináře, kam bychom ji mohly odvézt. Bohužel byla neděle, nikde nikdo nebral telefon, navíc jsme se dozvěděly, že útulky jsou v Řecku totálně přeplněné. Po chvíli jsme měly jasno. Odvezeme ji k veterináři, dáme dohromady papíry na převoz a poletí s námi do Česka, kde jí najdeme nový domov," upřesňuje Míša.

Do akce se zapojil majitel hotelu Nikos Papadakis i recepční, kteří našli nejbližší otevřenou veterinu a krásky s psí holčičkou tam nejen odvezli, ale také vše uhradili. "Odčervení, odblešení, dezinfekce, injekce, očkování a připravení dokladů, aby s námi mohla naše nová psí holka odletět. Majitel hotelu zajistil i letenku. Nakoupili jsme potřebnou výbavu jako pelíšek, převozní tašku, kšíry, vodítko, jídlo, misky, a mohlo se vyrazit. Dozvěděly jsme se, že Missi, jak jsme jí začaly říkat, je sedm měsíců a tlapku má zlomenou zhruba dva měsíce. To se bude řešit až v Praze," dodala Hávová, která má nyní Missi doma.

A vypadá to, že dál psí holčička cestovat nebude. "Uvidíme. I můj partner si ji hned zamiloval. Jen teď řešíme stěhování do nového bytu, je to trošku náročnější, zatím jsme u mých rodičů, kteří mají doma dva psy. Každopádně, pokud by to nevyšlo, najdeme jí stoprocentně milující páníčky. Hlavní je, aby byla šťastná. A o to se postarám," dodala Hávová.

Reklama

Další články

Načítám