Hlavní obsah
Článek

Přestože patří mezi nejúspěšnější zpěváky své generace, tak Tomáš Klus (37) žije záměrně velmi skromně. Umělec se snaží být ohleduplný vůči přírodě, a tak například s rodinou přestal využívat k přepravě letadlo. O jeho záměru zmenšit uhlíkovou stopu jsme vás ostatně již informovali.

Podle všeho svůj přístup jen tak nezmění. „Ano, to stále platí. Postoj jsem nezměnil. Naopak se snažím ještě více omezovat svoji stopu,” svěřil se nám Klus na tiskové konferenci Létofestu, kde se kromě něj sešli kapela MIG 21, zpěvačka Aneta Langerová, kapela Divokej Bill nebo hudebník Xindl X. O letních prázdninách Klus zasvětí svůj čas vystupování na open airech, ale zbude mu čas i na rodinu. „V létě plánuji jen hrát na festivalech, například na Létofestu, kam se moc těším, a pak dovolenou s rodinou. Letos budu mít po 12 letech volno, tak se na to moc těším. Ale ještě nevíme, kam pojedeme. Asi budeme dost improvizovat,” říká.

S pokorou a skromností nepřistupuje Klus pouze k cestování, velmi nezvyklé je i jeho bydlení. S manželkou Tamarou (36) a třemi malými dětmi stále bydlí v provizorním příbytku v přírodě. „Rekonstrukce zatím nijak nepokračuje, zatím řešíme technické věci. Ale doufám, že se v brzké době podaří kopnout ty základy, které chci udělat já sám. To byla i taková moje podmínka, protože si to chci osahat, abych mohl být konečně chlapem. Aktuálně totiž neumím nic a budu muset začínat úplně od píky,” usmívá se Tomáš.

Jeho manželce a ratolestem doma prý nic nechybí. „Bydlíme ve zrekonstruované chatce, která v budoucnosti bude mým studiem, ateliérem Tamary s pokojem pro hosty. Jsou to takový dva pokoje, ve kterých žijeme v pěti lidech a dvou psech a jde to. Naopak je to ještě lepší než žít odděleně. Dokud děti nevyžadují své vlastní cimry, což přijde se školním věkem. Josefína už něco takového naznačuje… Ale teď nás to opravdu stmeluje, protože jsme pořád spolu a to je moc fajn,” dodává Tomáš Klus.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám