Hlavní obsah
Článek

Neexistuje akce s větším módním přesahem, než je Met Gala. Na nablýskaný galavečer, který se každoročně koná každé první pondělí v květnu, zve šéfredaktorka americké mutace módní bible Vogue Anna Wintour ty nejlepší módní návrháře z celého světa. Designéry do Metropolitního muzea v New Yorku doprovází vždy slavné osobnosti, které oblékají jejich modely.

Letošní téma večera se neslo v duchu: „Camp: Notes on Fashion”. Téma, které vždy přímo navazuje na kostýmní výstavu v muzeu, by se dalo volně chápat jako návrat k frivolnosti. A to nejen třeba na francouzský dvůr do doby Ludvíka XIV, ale i do uvolněných šedesátých let minulého století, kdy vládla sexuální revoluce.

Prezentovaná výstava je inspirovaná románem spisovatelky Susan Sontag Notes on ’Camp’, který se zabývá bizarností tehdejší kulturní scény a zhýralé vyšší společnosti. ’Camp’ je tedy všechno, co je kýčovité, křiklavé a trošku gay.

Díky osvětlení tohoto tématu pak možná lépe pochopíme, proč například zpěvák Harry Styles dobrovolně ukazoval bradavky v obleku připomínajícím dámskou velkou večerní, Lady Gaga (38) zahrála na červeném koberci před muzeem divadélko hraničící se striptýzovou show a Katy Perry (39) naprosto doslovně zářila oděná ve dvacet kilo vážícím křišťálovém lustru.

Letošní ples v Metropolitním muzeu díky svému tématu připomínal kabaretní představení o něco více, než v minulých letech. Rozhodně ale na nejvýznačnější události roku svého druhu nechyběly skvosty, nad kterými plesá srdce milovníků módy.

Reklama

Další články

Načítám