Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to trochu nevděčná role, ale někdo si ji zahrát musel. Řeč je o únoskyni malé Haničky (Eliška Obrová), dcery Zdeny v podání Dany Morávkové, jejíž příběh hýbal poslední měsíce dějem seriálu Ordinace v růžové zahradě. Tou statečnou, která psychopatku toužící po dítěti Machalickou ztvárnila, je herečka Petra Jungmanová, vdova po herci Vladimíru Dlouhém.

„Když přišla nabídka z Ordinace na tuto roli, pomyslela jsem si, proč mi pořád nabízejí role samých psychicky nemocných nebo narušených žen nebo vražedkyní. Pár už jich bylo. Ale oni mi to vždycky tak pěkně vysvětlí, že potřebují, aby to někdo dobře zahrál, tak to se potom blbě odmítá,“ směje se Jungmanová.

Její postava pacientky se v ději objevila už na konci minulého roku, nyní se ukázalo, že právě ona stojí za únosem. „Říkala jsem si, že je důležité nehrát nemocnou, ale jen tak být. Hledala jsem hranici mezi tím, že ví, že dělá něco hrozného a tím, že tomu chce sama věřit. Snad se to podařilo a divák bude spokojen,“ doufá herečka.

Role se prý zhostila tak poctivě, že má důvod se trochu obávat reakcí diváků. Ti totiž občas ztotožňují seriálové postavy s jejich představiteli. „Kolegové mi naznačili, že bych měla jít koupit vánoční dárky dřív, než se to odvysílá,“ dodala Jungmanová.

Tu televizní diváci mohou znát také ze seriálů Místo nahoře nebo Místo v životě či z filmu Den, kdy nevyšlo slunce, jenž byl osudový pro její osobní život. Při natáčení se dala dohromady s hereckým kolegou Vladimírem Dlouhým, který v roce 2010 zemřel na rakovinu. Jungmanová je matkou dvou synů, dvojčat Jana a Jiřího.

Reklama

Další články

Načítám