Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zrzavou moderátorku Lenku Pastorčákovou jsme mohli postupně vídat na všech velkých televizních stanicích, její poslední post byl na Primě, kde se věnovala politice. Pak se objevovala jako tisková mluvčí jednoho z prezidentských kandidátů a přestalo o ní být slyšet.

Lenka nyní pracuje jako tisková mluvčí pražské ZOO a tam konečně dostala dost prostoru na to, aby se věnovala svému velkému koníčku, jímž je psaní. A výsledkem je její prvotina, román Žárlivka, na jehož křtu jsme se potkali.

"Pravdou je, že v bývalé práci to bylo náročné, pořád se něčím zaobíráte, dohadujete se s politiky, studujete zákony, a když večer přijdete domů, jste vyždímaná a přepnout na nějaké psaní se nedá. Tak jsem ráda, že se to konečně podařilo," připustila Lenka.

A o jakou knihu vlastně jde? "Původně jsem si myslela, že píšu humoristickou novelu, to jsem i všem slibovala, ale pak se to zvrtlo v jakýsi psychologický masakr, ze kterého některým zkušebním čtenářkám naskakovaly červené fleky po těle," řekla Super.cz.

"Téma žárlivosti mě zajímalo z mnoha důvodů a prvním impulzem bylo, když jsem studovala filozofii a v rámci přednášek psychologie se jeden z mých kolegů zeptal profesora, co má dělat s chorobně žárlivou ženou. A onen profesor mu doslova doporučil: Utíkejte, co můžete, a hlavně se nežeňte," prozradila Lenka, která se sama naštěstí ve vlastním životě s patologickou žárlivostí nesetkala.

"A každému chorobnému žárlivci bych doporučila návštěvu u nás v ZOO, konkrétně v pavilonu goril, aby se podíval na jejich harémové uspořádání. Samec Richard to má krásně zařízené, má několik samic, různě mu rodí mláďata, vzájemně se o ně starají a žádná monogamie tam nefunguje. Tak by se nad tím ten chorobný žárlivec měl zamyslet," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám