Hlavní obsah
Článek

Fiona Hornby (25) z Boltonu trpí nemocí zvanou makromastie, což je označení pro nadměrně velká prsa. Její obří poprsí jí podle jejích slov naprosto ničí život. Už v deseti letech jí prsa začala růst a základní školu opouštěla s košíčkem velikosti C. V jednadvaceti letech už měla velikost G a prsa stále rostla, což ji donutilo jít k doktorovi, který jí makromastii potvrdil.

Fiona má nyní čtyřměsíční dítě, které nemohla ani začít kojit, protože se bojí, že by svého synka mohla zadusit. Na svá prsa už nyní potřebuje velikost košíčku J, což znamená, že její prsa jsou desítky!

Mladá žena trpí neskutečnými bolestmi zad a je pro ni těžké, byť jen pět minut, stát. Nemůže spát, nemůže luxovat a i když jen myje nádobí, musí si dávat pauzy, aby to zvládla. „Je to, jako bych na prsou nosila těžká závaží,“ říká Fiona.

Kvůli špatnému oběhu krve se jí občas prsa zabarvují i dofialova a jsou často pokryta pupínky, které také nepříjemně bolí. Navíc jí prsa s každou další větší velikostí klesnou níž a níž a záda ji bolí tak, že nemůže vstát, natož dlouho chodit či cvičit.

I když to považuje za trapné a stydí se za to, zkouší nyní mladá maminka získat peníze od soucitných lidí na webové stránce GoFundMe, aby mohla jít na operaci, která v přepočtu vyjde na 165 tisíc korun.

Je s podivem, že existují ženy, které si prsa do takto obludných a nenositelných velikostí nechávají zvětšit z vlastního rozhodnutí. Kdo by tohle chtěl nosit dobrovolně?

Reklama

Další články

Načítám