Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dříve vypadal jako bezelstný chudý chlapec, který nemá ani dostatek drobných na služby domu rozkoše, dnes je už bez vlasů a snaží se napodobovat mafiána. Představitel Jana Hlaváče, svérázné postavičky, která se v Kameňáku objevuje od prvního dílu Zdeňka Trošky (70), do stejnojmenného seriálu přišel s důkladnou proměnou.

Za roky mu přibylo kil a ubylo kštice. Pavel Sankot (52) vždy bavil diváky tím, jak zoufale počítal drobné mince, které mu nikdy ve filmech na nic pořádného nestačily. A když ho něco překvapilo, křičel „Hezký!“, což se nakonec stalo i jeho přezdívkou.

V seriálu, který nyní každý pátek vysílá Nova, prošel hodně výraznou proměnou. Sami ji můžete posoudit ve fotogalerii, v níž jsou snímky z předchozích dílů.

„Měli jsme nápad, že by pan Hezký mohl být poskokem mafiána Džordžína, a přitom ho napodobovat. Vypadají teď jako dvojčata, akorát že jeden z nich má o půlku menší tělo,“ směje se producent seriálu a představitel vybírače výpalného Pavel Pásek.

Pavel Sankot je celoživotní ochotník, jinak se živí jako strojař. Kdysi si ho ale všiml Zdeněk Troška, u kterého začínal v pohádce Princezna ze mlejna. Od té doby sem tam dostane ve filmu roličku a třeba ve světě Kameňáku nechyběl zatím v jediném projektu spojeném s tímto názvem, čímž se mohou pochlubit již jen Václav Vydra (68) (Pepan) a Hana Čížková (Sára).

Reklama

Další články

Načítám