Hlavní obsah
Článek

Nejen fotky zobrazující jejich (zdánlivě) dokonalý život, celebrity sociální sítě čím dál častěji využívají také k vyjadřování svých názorů ohledně sociálních a environmentálních témat. I herečka ze Hry o trůny Lena Headey vede svůj Instagram tímto směrem. Ne všem fanouškům je to ale po chuti.

„Čau instasvěte, to jsem já, a hele, bez make-upu. Uááá, všichni panikaří,“ začala své video narážkou na hejty, kterých se jí dostalo, když se naposledy ukázala nenalíčená, a dostala doporučení, že by to už nikdy neměla dělat. „Jděte do pr...,“ vzkázala.

Následně se Headey už zcela vážně vyjádřila ke kritice, jíž čelila kvůli svým veřejným názorům na výše zmíněná témata.

„Chci říct, že když zveřejňuji svůj pohled, nevidím na tom nic politického, je to můj názor jako člověka. Zajímá mě klima, zajímají mě moje děti a jejich budoucnost, stejně jako moji přátelé, jejich děti a jejich budoucnost. Zajímám se o humanitární krizi, která probíhá po celém světě. A jestli vám to vadí nebo jestli si myslíte, že herci nemají právo na svůj názor, na**rte si, přestaňte mě sledovat a já nemusím plakat,“ uvedla.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

What she said

Příspěvek sdílený Lena Headey (@iamlenaheadey), Bře 27, 2019 v 10:34 PDT

Její obhajoba přišla poté, co na sociální síti sdílela část proslovu americké političky a aktivistky Alexandrie Ocasio-Cortez (29), která ve středu pronesla ve sněmovně zapálený projev o klimatických změnách; dále post o nesouhlasu s Brexitem a video, na němž novozélandská premiérka Jacinda Ardern oznamuje, že se země krátce po útoku na mešity ve městě Christchurch rozhodla zpřísnit zákony o držení zbraní.

Reklama

Další články

Načítám