Hlavní obsah
Článek

Umělec František Ringo Čech (80) žije už nějaký ten rok bez manželky Magdy. Na domácnost ale sám úplně nezůstal. Najal si totiž profesionální hospodyňku, která prý téměř ve všem roli družky zastane.

„Mám hospodyni, která ke mně chodí třikrát týdně. Uvaří mi, uklidí poházené prádlo, vypere, dá nádobí do myčky. Dělá domácí práce jako by byla moje manželka, mimo sexu ovšem. A nemůže mi nadávat, protože je placená,“ řekl Super.cz Ringo Čech na vernisáži svých obrazů v pražském Barley Gallery Cafe.

Výstavu v Praze uspořádal po velmi dlouhé době. Jedním z důvodů této odmlky mohou být i problémy s rukama, s nimiž se umělec už nějakou dobu potýká. „Je mi 76, začínají se mi klepat ruce, musím si je trochu podpírat. Nakonec se stanu malířem krajkovým. Tam to nevadí, když se vám ta ruka klepe. To jsou věci, které patří k mému věku a člověk se k tomu musí nějak postavit,“ svěřil se s tím, že se kvůli tomu jeho malířská práce značně zpomalila.

Přesto se mu podařilo vystavit celkem 80 obrazů včetně malby s názvem Boj o Kateřinu Kornovou (57), jejíž ústřední postavou je herečka, s níž měl Čech v minulosti divoké pletky. „Kateřina Kornová byla jedna z nejkrásnějších ženských druhé poloviny minulého století. My jsme byli velcí kamarádi. Ona dokonce hrála u mě v divadle. A já jsem jí chtěl postavit umělecký pomník,“ vysvětloval umělec.

Reklama

Další články

Načítám