Hlavní obsah
Článek

Panství Downton, Slečna Marplová, Hra o trůny, Věk nevinnosti, Jejich nejlepší hodina a půl, Jackie, Logan: Wolverine. I tyto tituly, vedle desítek dalších, má herec Richard E. Grant (61) ve své filmografii. Filmu byla zasvěcená i akce, na níž se naposledy objevil po boku své manželky Joan Washington. Pár zavítal na gala večeři Britského filmového institutu.

S lektorkou skotského akcentu se Grant oženil v roce 1986, čtyři roky po jejich seznámení. O tom promluvil pro The Independent: „Měla na sobě pracovní kombinézu a měla docela krátce střižené vlasy a kouřila jednu za druhou, což mi přišlo šílené,“ vyprávěl.

Dohromady je dala, jak jinak ve filmové branži, práce. „Přišel jsem se učit belfastský akcent, ale byla tehdy vdaná za někoho jiného. Dělala hru v Královské shakespearovské společnosti a potřebovala někoho, kdo namluví africký akcent. Řekla mi, že jsem jedinou osobou v celém Londýně, kterou zná a která by to mohla zvládnout. Tak jsem dorazil a udělali jsme pár nahrávek. Tu noc jsem nešel domů,“ má Grant i po tolika letech seznámení se svou láskou v živé paměti.

Herec byl letos nominovaný na Oscara za (vedlejší) roli ve filmu Dokážete mi kdy odpustit? Nominaci ale neproměnil.

Reklama

Další články

Načítám