Hlavní obsah
Článek

Před necelými patnácti lety vládla přehlídkovým molům Michaela Kociánová, která jako první Slovenka předváděla na světoznámé show Victoria´s Secret. Nyní se dlouhonohá Slovenka věnuje hlavně focení a přehlídková mola patří její jmenovkyni z Česka Daniele Kociánové.

Daniela, která se od davu odlišuje originálním vzezřením, sice v Česku není tak známá, pravdou ale je, že posledních několik sezon je jednoznačně nejúspěšnější českou modelkou přehlídkových týdnů módy v New Yorku, Londýně, Miláně a Paříži.

Rodačka z Karviné začala svoji kariéru objevením agenturou Elite Prague v obchodním centru. Stejnou šanci mají i mladé ženy i muži, kteří se chtějí prosadit na poli světového modelingu. Castingy soutěže Schwarzkopf Elite Model Look 2019 pro mladé ženy i muže, kteří se chtějí prosadit na poli světového modelingu, se uskuteční po celé ČR v dubnu. Po 12 letech v módní branži se dá Daniela považovat za stálici. Žije střídavě v metropolích Londýně a New Yorku, aby mohla zvládat náročný pracovní program. Vždyť jen během této sezóny absolvovala už dvacet osm přehlídek.

„Poslední fashion weeky byly náročné, ale určitě stály za to. Bylo mi poctou pracovat například s japonským návrhářem Jódžim Jamamotem, který mě nechal uzavřít svou přehlídku v Paříži a návrhářkou Rei Kawakubo, která tvoří oblečení pro svoji značku Comme des Garçons. A teď mám v plánu pár dní odpočívat doma v Londýně, než zase vycestuji za prací,” svěřila se nám Daniela.

Kromě modelingu má Daniela silný vztah k umění, je vegankou a pravidelně redakčně přispívá do české mutace Vogue k tématům veganství a udržitelnosti životního prostředí. „Její osobitý styl, charisma a skvělá komunikace ji právem zařazují do světové špičky. Je symbolem mladé, úspěšné a moderní ženy,” hovoří o Daniele Saša Jány, ředitel její domovské agentury.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám