Hlavní obsah
Článek

Zasedací místnost Malé scény divadla Studio DVA se dvakrát měsíčně stává dějištěm dost možná nejzábavnějšího rekvalifikačního kurzu práce s počítačem. Vede jej Ing. Jaromír Stromšík, postava inspirovaná zesnulou legendou českého internetu Michalem Kolesou. V roli asociálního ajťáka se zálibou ve voňavých koupelích, plavajících ženách a zvuku velryb exceluje Petr Vaněk.

Kurz je interaktivní, diváci skutečně sedí před počítači a plní zadané úkoly jako v učebně. Výklad začne hned poté, co kurzisté podepíší prezenční listinu, klidně i za sousedy... „Ten kurz vás může hodně posunout v práci i v soukromém životě. Jen tak pro začátek důležitá informace - počítač stačí pouze zapnout,“ zahajuje vtipem Stromšík, postupně se ale dopracuje i k intimním sdělením o svém životě. Například k tomu, že stejně jako někdo cítí, že je ženou v mužském těle, tak on cítí, že je dvoudimenzionální, že je 2D v těle 3D. Podobnými fóry je prošpikovaný celý kurz.

Autorem rozhlasové hry Rekvalifikační kurz, z níž děj divadelního zpracování vychází, je dramatik a matematik René Levínský.

Reklama

Další články

Načítám