Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnes dvaatřicetiletá Dana měla poměrně složité dětství. Už jako osmileté holčičce jí začaly růst tmavé chloupky na nohou, a protože vyrůstala na Floridě, kde je teplé počasí, spolužáci si toho brzy všimli - a začali se jí smát. Od 12 let si upravovala obočí a začala holit chloupky nad horním rtem.

Postupně přibývaly i další části těla, které dívka upravovala. Prsty na nohou, nohy, třísla, břicho, podpaží, paže, ruce i prsty na rukou. Od obočí k patám, dalo by se říct. Postupem času se z toho stala rutina, bolestivá, obtížná a časově náročná. V 27 letech se Dana rozhodla vyzkoušet laser, zákrok ale byl podle ní bolestivý a nepřinesl slibovaný efekt.

Přijmout vzhled těla Daně pomohl až přítel Steve. „Když mi partner řekl, ať s holením přestanu, myslela jsem, že žertuje. Nemohla jsem uvěřit tomu, že bych mu připadala atraktivní. Zeptal se mě: ‚Proč se holíš?‘ Já si nikdy nemyslela, že by byla i jiná možnost,“ svěřila Dana. „Pomohl mi postavit se mé nejistotě ohledně ochlupení. Pokaždé, když jsem se cítila hnusná, poslala jsem mu fotku a on napsal, že jsem krásná a ubezpečil mě, že se nemusím holit. Nemyslím si, že bych bez jeho podpory někdy odložila žiletku.“

Testy nakonec prokázaly, že Dana trpí tzv. hirsutismem, poruchou, kvůli níž je nadměrně ochlupená i na místech, kde to u žen není běžné.

Svůj příběh a fotky trojnásobná matka, dnes žijící v Portlandu, sdílí na instagramovém profilu a říká, že se dnes cítí mnohem sebevědoměji než kdy dřív.

Související témata:
Oregon

Reklama

Další články

Načítám