Hlavní obsah
Článek

Vyrovnat se se ztrátou milovaného člověka je vždy těžké a mnohdy ani čas nezahojí všechny rány. Své o tom ví například Leona Machálková (56), která se musela před třemi lety rozloučit s mužem svého života a otcem syna Artura (16). Když architekt Bořek Šípek (†66) podlehl rakovině slinivky, už se zpěvačkou oficiálně netvořili pár, přesto mu byla Leona nablízku i v posledních minutách jeho života a tato soukromá tragédie v ní zanechala hluboké šrámy na duši.

Zato ředitelka nadace Kapky naděje Vendula Pizingerová (52) se neměla možnost se svým milovaným partnerem, hudebním skladatelem Karlem Svobodou (†68) ani naposledy rozloučit. Ze světa odešel dobrovolně. Zastřelil se 28. ledna 2007 ve své vile v Jevanech, když byl sám a utápěl se v těžkých depresích. Nakonec ale znovu otevřela své srdce a dnes je šťastně vdaná za mladšího partnera Josefa Pizingera.

Podobný osud potkal i Marcelu Březinovou (63). Z nevysvětlitelných důvodů se její manžel, režisér a hudební skladatel Zdeněk Švarc (†57), oběsil před sedmi lety v Roztockém háji u Prahy. Vybral si tak stejný způsob odchodu ze světa jako její maminka, která se oběsila, když byla Marcela ještě malá holka.

Přestože je Jana Boušková (64) už řadu let šťastná po boku herce Václava Vydry (68), také ona v dávné minulosti přišla o milovaného muže. Jejím prvním manželem byl totiž herec Petr Svojtka (†35), kterého tehdy coby čerstvě vystudovaná herečka poznala v Národním divadle. V té době už měl za sebou několik nevydařených vztahů a bohaté zkušenosti s alkoholem. Nakonec doplatil na svou adrenalinovou zálibu sedat si na spoj mezi tramvajemi, a to nejlépe pod vlivem alkoholu. Na jaře roku 1982 zahynul pod koly tramvaje.

Mezi vdovy se zařadila také filmová producentka Eliška Kaplicky (40), která svého o 40 let staršího manžela, architekta Jana Kaplického (†71), poznala na přednášce a brzy se za něj i provdala. Jejich štěstí ale vydrželo jen několik let. Známý architekt totiž zemřel 14. ledna 2009, v den, kdy mu Eliška porodila dceru Johanku (10).

Reklama

Další články

Načítám