Hlavní obsah
Článek

Na obrazovkách České televize momentálně frčí kontroverzní komediální seriál Most!. Kromě vnadné a značně vyzývavé Jitky Čvančarové a jejího seriálového exmanžela Martina Hofmanna, se v seriálu objevil i herec menších rolí Cyril Drozda (69).

Ten ztvárňuje nepříliš výřečného kněze s alkoholem zastřenou myslí, jenž netouží po ničem jiném než po tom, aby mu v Mostě otočili komunisty přesunutý kostel.

Že vám jméno Cyril Drozda nic neříká? Ve skutečnosti si ho určitě pamatujete, protože má na svém kontě jednu nezapomenutelnou filmovou hlášku.

Zahrál si totiž rozvášněného vrchního v nezapomenutelné komedii Věry Chytilové Dědictví aneb Kurvahošigutntag, kdy se nechá neskutečně vytočit od Bolka Polívky alias Bohuše. A to natolik, že z restaurace uteče. „Nová doba, nová doba! Host vyhazuje vrchního! Já odcházím, já odcházím,“ rozčiluje se jako vrchní v divácky oblíbeném filmu.

Cyril Drozda se proslavil coby naštvaný vrchní.

To v seriálu Most! má posilněn panáky starost hlavně o svůj kostel a místní prostitutky. Diváci znají Drozdu také ze seriálu Rapl, kde pro změnu hraje patologa.

Oblíbil si ho i režisér Bohdan Sláma, jenž ho obsadil do svých filmů Venkovský učitel, Divoké včely a Štěstí. Ač se většinou jedná o menší role a divák si většinou ani nezapamatuje hercovo jméno, na televizních obrazovkách umí Drozda zaujmout. A to nejen rolí naštvaného vrchního.

Reklama

Další články

Načítám