Hlavní obsah
Článek

Díky legendárnímu muzikálu Starci na chmelu se Ivana Pavlová-Hoblová navždy zapsala do dějin domácí kinematografie. Slavný snímek jí ale pokojné stáří nezajistil. Dostala se do nepříjemné životní situace kvůli bydlení.

Ivana měla díky přelomovému filmu slušně rozjetou kariéru, ale v roce 1967 na ni v divadle spadla kulisa. Poté se u ní projevily zdravotní komplikace, kvůli nimž muselo jít herectví stranou. Živila se jako asistentka choreografa a v důchodovém věku má velmi omezený příjem.

Herečka se nedávno dozvěděla, že bude muset opustit byt, kde žije sama od smrti manžela, který skonal v roce 2007. „Jsem zoufalá, nevím, co se mnou bude... Skončím pod mostem! Tohle jsem ani v nejhorším nečekala,“ posteskla si Blesku herečka, jejíž jedinou radostí je fenka Pampeliška, kterou si vzala z útulku.

Pejsek by jí v případě epileptického záchvatu štěkáním přivolal pomoc, ale zároveň jí komplikuje hledání jiného bydlení. „Už jsem se začala dívat po nějaké ubytovně, ale nikde mě s pejskem nevezmou,“ dodala herečka, která musí byt na Barrandově opustit do konce února.

Reklama

Další články

Načítám