Hlavní obsah
Článek

Všechno zlé je pro něco dobré. Tak by se mohlo pohlížet na nečekané vyústění autonehody Dády Patrasové (67). Ta na druhý svátek vánoční nabourala s 2,5 promile v krvi do vozu muže, který z místa srážky utekl. Je na něj totiž vydaný mezinárodní zatykač.

„Muž po dopravní nehodě odešel neznámo kam a na základě popisu po něm pátrali policisté, kteří ho zanedlouho vypátrali a převezli zpět na místo události,“ sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan. Následným vyšetřováním policisté zjistili, že se jedná o mezinárodně hledaného Ukrajince, kterého policie okamžitě zadržela.

Patrasová tak svým neopatrným řízením nevědomky pomohla dopadnout hledanou osobu. „Městské státní zastupitelství v tuto chvíli rozhoduje o jeho vydávací vazbě. Zároveň policisté zjistili, že muž pobývá na území České republiky neoprávněně. Proto s ním bylo vedeno správní řízení ze strany cizinecké policie, kdy v tuto chvíli má vyslovený zákaz pobytu na území členských států Evropské unie. A to na dobu dvou let," dodal Hulan k autonehodě.

Při té byla Patrasové za volantem opakovaně naměřená pozitivní dechová zkouška, při které se hodnoty pohybovaly vždy kolem 2,5 promile. Herečka, která bourala jen několik stovek metrů od svého domu na Vinohradech, okamžitě přišla o řidičák a nyní je podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám