Hlavní obsah
Článek

Kdo alespoň jednou neviděl film Sám doma z roku 1990, v němž se osmiletý Kevin, poté co jej rodiče zapomenou při hektické cestě na letiště doma, postará o zloděje, líčící na krásný dům rodiny McCallisterových? Takových moc nebude.

Všichni si pamatujeme, a ostatně každoročně nejen na Vánoce připomínáme nejen Kevina, ale i dva zlodějíčky, malého Harryho s blyštivým zlatým zubem a vysokého kudrnatého Marva. Skvěle je ztvárnili Joe Pesci (75) a Daniel Stern (61).

Přestože je Pesci o čtrnáct let starší než jeho parťák (a pro zajímavost - o celých 30 cm menší), bílý plnovous, který Sternovu tvář zdobí, i dlouhé vlasy věkový rozdíl stírají, ba dokonce byste dnes za staršího možná označili právě představitele Marva.

Film Sám doma i jeho o dva roky mladší pokračování s podtitulem Ztracen v New Yorku se dočkaly mimořádného úspěchu a herci pochopitelně také. Snímky z roku 1990 a 1992 zůstávají nejpopulárnějšími i pro „mokrý bandity“, jak si postavy ztvárněné Pescim a Sternem ve filmu říkaly, přestože oba herci mají bohatou filmografii, k níž tituly stále přibývají.

Pesciho příští rok čeká premiéra filmu Irishman, Stern letos představil snímek Game Over, Man!

Zářivě usměvavý Joe Pesci (uprostřed) s režisérem Brettem Ratnerem (vlevo) a hercem Alem Pacinem (květen 2018)

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám