Hlavní obsah
Článek

Herce Karla Zimu mohou diváci znát ze seriálů Dokonalý svět, Pustina, Temný Kraj, Ohnivý kuře a dalších, stejně tak z mnoha filmů (např. Špindl). Není to jen skvělý herec, ale také, jak prokázal nedávno, dobrý člověk. Svému známému Karlu Vaňkovi z kapely 100°C daroval ledvinu a zachránil mu tak život.

Karel Vaněk

Přitom se neznali dlouho. Přesto když se Zima dozvěděl, že je Vaněk nemocný, rozhodl se pomoci.

„To je jednoduchá matematika. Já jsem měl dvě zdravé ledviny a on žádnou. Urolog mi před lety řekl, že mám krásné a zdravé ledviny, takže jsem věděl, že mu můžu jednu darovat,“ řekl Aha! herec, jenž prokázal velkou odvahu. Nejen kvůli samotnému rozhodnutí, ale i operaci, před níž ho čekalo množství nezbytných testů. Zákrok proběhl v plzeňské nemocnici a herec je dle svých slov v pohodě. „Náročné je to hlavně pro něj,“ dodal Zima s tím, že až příští měsíce ukážou, zda byl zákrok úspěšný.

Na své sociální síti pak Karel Zima u sdíleného článku z Kinoboxu, jenž o zákroku informoval, žertoval, že „i v pokročilém věku jdou dělat docela dobrý kraviny“.

O transplantaci ledviny zahraniční média před rokem informovala v souvislosti se zpěvačkou Selenou Gomez. Ta také potřebovala dárce a našla jej ve své nejlepší kamarádce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám