Hlavní obsah
Článek

Když se tvůrci seriálu První republika dozvěděli, že představitelka Ireny Valentové Anna Fialová (23) dál v natáčení pokračovat nechce, stál před nimi velký úkol. Museli najít někoho, kdo bude mladé herečce podobný. A to se jim povedlo! Na Slovensku narazili na Katarínu Šafaříkovou (32), která jakoby jí z oka vypadla.

V tu chvíli ale stáli před dalším velkým úkolem. Slovenská herečka se totiž musela naučit česky, a to za velmi krátkou dobu. „Jsem slovenská herečka a tudíž je pro mě čeština stále cizí jazyk. Měla jsem vynikající jazykovou koučku Janu Postlerovou, která se mě snažila dostat do fáze, kdy na mně slovenština nebude tak znát,” svěřila během natáčení seriálu Katarína.

Nové představitelce Ireny Valentové dal náš jazyk ale zřejmě zabrat. Zatímco ještě na tiskové konferenci se mluvilo o tom, že bude Katarína hrát česky, pozorný divák pátečního dílu by si mohl všimnout, že je herečka předabovaná. Hlasově ji tak zastoupila Barbora Šedivá, mladá herečka a dabérka, která nadabovala například princeznu Meridu v Rebelce, Růženku ve filmu Zloba nebo Popelku.

„Katarína je skvělá herečka a její čeština je téměř dokonalá, ale vzhledem k tomu, že hraje postavu, kterou v minulé sezoně hrála česká herečka Anna Fialová, rozhodli jsme se ve třetí řadě pro české předabování, aby diváky nerušil ani náznak slovenského přízvuku,“ svěřil kreativní producent ČT Jan Maxa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám