Hlavní obsah
Článek

S oblíbenou divadelní a televizní herečkou Gabrielou Vránovou (†78) se v pátek dopoledne přišla rozloučit do pražského Divadla na Vinohradech nejen široká veřejnost, ale také její kolegové a nejbližší rodina.

Během dvou hodin, kdy poslední rozloučení probíhalo, se vedle její rakve na jevišti vystřídala při čestné stráži řada herců. Poklonit se a zavzpomínat na herečku přišla vedle ředitele divadla Tomáše Töpfera (67) také například herečka Simona Postlerová (53). Ta přečetla smuteční řeč Ondřeje Kepky (48), který neměl dostatek sil, aby na prknech na maminku zavzpomínal.

„Když jsme se viděli naposledy a už jsme odcházeli od jejího lůžka, řekla, že nás zve na večeři,“ prozradil ve své řeči syn Vránové a popsal jejich poslední minuty.

„Ne to nebylo žádné blouznění, vytáhla kreditku a chtěla, abychom si po návratu z nemocnice zašli na nějakou večeři. Odešla s neuvěřitelnou noblesou, s noblesou duše a velikého srdce,“ stálo ve vzpomínce.

Herečka, která se do paměti diváků zapsala rolemi v seriálech Chalupáři nebo My všichni školou povinní, zemřela v sobotu 16. června na selhání ledvin, ke kterému zřejmě došlo po náročné léčbě rakoviny tlustého střeva, kterým si před rokem a půl prošla.

Herečka jen několik málo hodin před svým odchodem ještě telefonovala se svou sestrou Miriam, která žije v San Franciscu a plánovala, že v pondělí nemocniční zařízení opustí.

Po rozloučení na divadelních prknech se rodina a její kolegové a obdivovatelé odebrali do nedalekého kostela sv. Ludmily, kde proběhl církevní pohřeb.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám